Pečený kapr se smaženou šalvějí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut.
  • 2
    Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je.
  • 3
    Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.