Pečený kapr se smaženou šalvějí
40 min.
Ingredience
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůOlej stolní
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut.
- 2Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je.
- 3Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.