Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.