Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky
105 min.
Ingredience
- 240gramůKráličí maso
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.