Pečený králík na divoko
100 min.
Ingredience
- 10dekagramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůJalovec
- 400gramůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůMajoránka
- 1lžíceHořčice
- 800gramůKrálík
- 40gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme a omyjeme. Slaninu pokrájíme na proužky, králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme, vložíme na tuk se zbytkem nakrájené slaniny, celou cibulí, kuličkami pepře i jalovce, zalijeme vývarem a vložíme předehřáté do trouby péci.
- 2V průběhu pečení poléváme výpekem, ke konci králíka potřeme směsí z drceného česneku, hořčice a majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.