Pečený králík na slanině
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 3gramyPepř černý celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15dekagramůSlanina vepřová
- 800gramůKrálík
- 500mililitrůVoda pitná
- 5dekagramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a bohatě prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, spolu s máslem rozpálíme a králíka osmahneme, vložíme kolečka cibule, osmažíme, podlijeme, osolíme, opepříme. Pečeme ze všech stran do červena. Hotového králíka vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.