Pečený krocan s rýžovou nádivkou
230 min.
Ingredience
- 4,5kilogramyKrocan
- 0,5lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 400mililitrůVoda pitná
- Na nádivku
- 60gramůHrozinky
- 60gramůOřechy vlašské
- 60gramůŠvestky sušené
- 120gramůJátra kuřecí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- Na rýži
- 200gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
95 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného krocana osolíme vně i uvnitř a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Hrozinky spaříme, sušené švestky bez pecek nakrájíme na nudličky, ořechy rozdrtíme, kuřecí játra nakrájíme na kostičky.
- 2Na másle osmažíme játra s hrozinkami, švestkami a ořechy. Ochutíme skořicí a necháme zchladnout. Směs ovoce promícháme s vychladlou rýží, vyplníme nádivkou vnitřek krocana, otvor zašijeme a krocana vložíme do pekáče vymazaného olejem. Olejem potřeme i krocana, podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 3 hodiny. Během pečení přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.