Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžičkyHořčice dijonská
- 1kusCibulka jarní
- 600gramůLosos - filety
- 2lžičkyOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
487 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme.
- 2Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky.
- 4Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.