Pečený losos s omáčkou z kvajávy

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni.
  • 3
    Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou.
  • 4
    Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme.
  • 5
    Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.