Pečený losos s omáčkou z kvajávy
30 min.
Ingredience
- 6kusůKvajáva
- 800gramůLosos - filety
- 2lžičkyChilli omáčka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou.
- 2V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni.
- 3Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou.
- 4Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme.
- 5Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.