Pečený mořský jazyk s vínem
35 min.

Ingredience
- 400gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVoda pitná
- 60gramůVeka
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
720 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme.
- 2Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu.
- 3Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut.
- 4Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou.
- 5Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.