Pečený mořský jazyk s vínem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme.
  • 2
    Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu.
  • 3
    Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut.
  • 4
    Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou.
  • 5
    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.