Pečený platýz s cibulkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet estragonový
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůPlatýz - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ocet ochutíme solí, bílým pepřem, cukrem a vidličkou zašleháme 2 lžíce oleje. Dresinkem zalijeme omytou, na plátky nakrájenou okurku, oloupanou, nasekanou cibuli a nakrájený kopr. Necháme v chladu uležet.
- 2Porce platýze omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pávni rozehřejeme zbylý olej a platýze opékáme po každé straně 6-8 minut dorůžova.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme očištěné cibulky s kouskem natě, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme 4 minuty. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, plátky citronu a dusíme další 4 minuty. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Podáváme s čerstvým pečivem a připraveným okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.