Pečený platýz s cibulkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ocet ochutíme solí, bílým pepřem, cukrem a vidličkou zašleháme 2 lžíce oleje. Dresinkem zalijeme omytou, na plátky nakrájenou okurku, oloupanou, nasekanou cibuli a nakrájený kopr. Necháme v chladu uležet.
  • 2
    Porce platýze omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pávni rozehřejeme zbylý olej a platýze opékáme po každé straně 6-8 minut dorůžova.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme očištěné cibulky s kouskem natě, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme 4 minuty. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, plátky citronu a dusíme další 4 minuty. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Podáváme s čerstvým pečivem a připraveným okurkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.