Pečený platýz se slaninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
426 mg
Cukr
393 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty.
  • 2
    Omyté a očištěné filety vložíme do pekáče kůži dospod, potřeme olejem, opepříme.
  • 3
    Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a filety pečeme asi 15 minut.
  • 4
    Upečené filety upravíme na nahřáté talíře. Slaninu a cibulku vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 5
    V kastrůlku zpěníme máslo a když bude zlatavé, vmícháme citronovou šťávu, slaninu, cibulku a nasekanou petrželku. Omáčkou přelijeme platýze a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.