Pečený platýz se slaninou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůAnglická slanina
- 3kusyCibulka jarní
- 650gramůPlatýz - filety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
426 mg
Cukr
393 mg
Postup přípravy
- 1V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty.
- 2Omyté a očištěné filety vložíme do pekáče kůži dospod, potřeme olejem, opepříme.
- 3Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a filety pečeme asi 15 minut.
- 4Upečené filety upravíme na nahřáté talíře. Slaninu a cibulku vyjmeme na papírovou utěrku.
- 5V kastrůlku zpěníme máslo a když bude zlatavé, vmícháme citronovou šťávu, slaninu, cibulku a nasekanou petrželku. Omáčkou přelijeme platýze a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.