Pečený pstruh na červeném víně
65 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůKarotka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 700mililitrůVíno červené
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSardelová pasta
- 1kilogramPstruh
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pekáček vymažeme máslem a obložíme kolečky pokrájené cibule a karotky. Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a posypeme sekanou petrželkou. Zalijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 30 minut.
- 2Pstruhy vyndáme, omáčku trochu vyvaříme a zahustíme máslem s moukou. Ještě povaříme 10 minut, vmícháme sardelovou pastu, přecedíme a pstruhy na talíři omáčkou přelijeme.
- 3Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.