Pečený pstruh na červeném víně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáček vymažeme máslem a obložíme kolečky pokrájené cibule a karotky. Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a posypeme sekanou petrželkou. Zalijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 30 minut.
  • 2
    Pstruhy vyndáme, omáčku trochu vyvaříme a zahustíme máslem s moukou. Ještě povaříme 10 minut, vmícháme sardelovou pastu, přecedíme a pstruhy na talíři omáčkou přelijeme.
  • 3
    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.