Pečený pstruh s cibulí a karotkou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůKarotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 800gramůPstruh
- 0,1litrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
43 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného pekáče.
- 2Na každou porci pstruha dáme plátek cibule a půlku karotky. Přelijeme zbylým olejem a posypeme koprem. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 3Po dopečení slijeme vypečenou šťávu do pánve a na mírném ohni do šťávy zvolna vmícháme lehce našlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.