Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem

31 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1279 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
80 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
  • 2
    Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
  • 3
    Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.