Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem
31 min.
Ingredience
- Mátový krém
- 1hrstMáta
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceOříšky piniové
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,5lžičkaCitrónová šťáva
- Na dochucení
- 1lžíceDžem brusinkový
- 1lžičkaOlej z vlašských ořechů
- Pečený pstruh
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusPstruh
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžíceMáslo arašídové
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1279 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
80 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
- 2Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
- 3Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.