Pečený pstruh se žampionovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramPstruh
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 1kusRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané je nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom pstruhy vyjmeme a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 3Do zbylého oleje v pánvi přidáme máslo a plátky žampiónů, vše poprášíme moukou, přilijeme pivo a smetanu, promícháme a dusíme, až jsou houby měkké. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
- 4Upečené ryby na talíři přelijeme žampionovou omáčkou, přidáme k ní plátky citronu a rajčat a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.