Pečený pudink s pomerančovou marmeládou
105 min.
Ingredience
- Na přípravu formy
- Pudink
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžícePomerančová kůra
- 230gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 6lžicMarmeláda pomerančová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
438 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Hlubší koláčovou formu nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. V menším hlubším hrnci s mlékem rozmícháme pomerančovou kůrou, polovinu množství krystalového cukru a 25 g másla, nad mírným ohněm směs vymícháme do hladka a prohřejeme, přičemž dbáme na to, aby se mléko nezačlo vařit. Teplou, mléčnou směs vlijeme do mísy na rozmíchané žloutky a důkladně promícháme. Potom do vaječné směsi vmícháme strouhanku, toto těsto vlijeme do připravené, máslem vymazané formy nebo zapékací mísy, ve které necháme těsto 15 minut odpočinout poté pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, než povrch těsta ztuhne. Z vaječných bílků, které zbyly po žloutcích, vymícháme tuhý sníh se špetkou soli. Do sněhu vmícháme zbývající polovinu krystalového cukru. Když povrch těsta v troubě ztuhne, potřeme povrch pudinku pomerančovou marmeládou a na marmeládu opatrně rozetřeme tuhý sníh, pudink pečeme ještě 20 minut Je hotový, když má povch zlatavý a křupavý. Tento zákusek servírujeme jako pohoštění studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.