Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 1,2kilogramySrnčí maso
- 120gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůSýr kozí
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžíceMarmeláda rybízová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
126 mg
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu.
- 2V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.
- 3Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.