Pečený úhoř obložený vejci
50 min.
Ingredience
- 1000gramůÚhoř říční
- 2kusyCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceStrouhanka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory vařené
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
65 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného, omytého úhoře nakrájíme na dílky a osolíme. Spolu s plátky citronu napíchneme na špejli a zakapeme citronovou šťávou. Špízy pečeme na pánvi na másle za občasného polévání vývarem.
- 2Upečeného úhoře posypeme osmaženou strouhankou a necháme asi 4 minuty zapéct ve vyhřáté troubě.
- 3Měkké maso stáhneme ze špejlí a upravíme na nahřátou mísu. Obložíme uvařenými bramborami a natvrdo uvařenými, oloupanými a rozpůlenými vejci.
- 4Můžeme podávat s křenem a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.