Pečený uzený bůček v pórku
60 min.
Ingredience
- 220gramůVepřový bok uzený
- Dušený pórek
- 500gramůPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Na vytření pekáčku
- Omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Čedar
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme.
- 2V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky.
- 3V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
- 4Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.