Pečínka z vepřové krkovice
105 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová krkovička
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 100gramůŠpek
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 400mililitrůVoda pitná
- 3kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 4lžíceCeler - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
79 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovici bez kosti omyjeme, osušíme, z vrchu do ní uděláme hluboké zářezy přibližně 3cm od sebe. z každé strany krkovici osolíme, posypeme kmínem, pepřem 4 barev a vložíme ji do pekáče. Maso podlijeme horkou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, povrch masa pokryjeme plátky špeku a anglické slaniny. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Budeme péct 40 minut, během té doby maso budeme polévat výpekem.
- 2Mezitím očistíme cibule, česnek, mrkev a větší snítku celerové natě (4 lžíce). Vše pokrájíme na plátky. Celerovou nať necháme v celku. Po 45 minutách pečení na maso i k masu přidáme pokrájenou zeleninu a budeme péct dalších 40-45 minut. Občas maso obrátíme a polijeme výpekem.
- 315 minut před dopečením odklopíme poklici a maso dopečeme do zlatohněda. Pečínku podáváme teplou i studenou. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.