Peciválky z bramborového těsta

64 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory dáme do hrnce s 1.5 dl vody,a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Poté scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse je promícháme s vajíčkem, solí a hladkou moukou.
  • 2
    Těsto dáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Potom vyválíme placku silnou asi 5-7 mm. Rozkrájíme ji na proužky 2 cm široké a opatrně je přeneseme na suchý plech.
  • 3
    Proužky rádýlkem nařežeme na čtverečky tak, že je úplně nerozřežeme, jen naznačíme, kde se po upečení zlomí.
  • 4
    Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 20°C. Pečeme dozlatova přibližně 10-14 minut.
  • 5
    Upečené těsto rozkrojíme nebo zlomíme v místě, kde jsme je nařízli a vzniklé čtverečky dáme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, protřepeme a pod pokličkou necháme 3 minuty nabobtnat.
  • 6
    Přebytečné mléko scedíme, peciválky promícháme s máslem, pomletým mákem, cukrem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.