Pečivo z křehkého těsta s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaHřebíček
- 2lžíceRůžová voda
- 120gramůMandle
- 300gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSherry brandy
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, nasekané mandle opražíme nasucho na pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Máslo s 200 g moučkového cukru ušleháme do pěny. Přidáme vejce, mouku, brandy (nebo Metaxu), hřebíček a mandle. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky nebo placičky, urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené, ještě teplé pečivo potřeme růžovou vodou a silně pocukrujeme.
- 4Podáváme k čaji nebo ke kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.