Pekingské kuře

120 min.
Čína

Ingredience

      • 1lžičkaSlunečnicový olej
      • 3stroužkyČesnek
      • 775mililitrůVoda pitná
      • 125mililitrůOmáčka Hoisin
      • 1lžičkaOlej sezamový
      • 2lžíceFazolová černá omáčka
      • 1lžíceVíno rýžové čínské
      • 0,5lžičkaKoření pěti vůní
      • 2lžíceOmáčka sójová
      • 125gramůCibulka jarní
      • 1kusOkurka salátová
      • 1baleníKuře
      • 2lžíceCukr krupice
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    145 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    2 g
    Sacharidy
    30 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    19 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Oloupeme a nasekáme česnek. V pánvi wok rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme česnek a 10 vteřin restujeme. Přilijeme 75 ml vody a přidáme slunečnicový olej, omáčku hoisin, sezamový olej, černou fazolovou omáčku, rýžové víno, cukr, koření pěti vůní, sojovou omáčku a řádně zamícháme, necháme přejít varem, pak teplotu snížíme a 1 minutu povaříme. Hotovou omáčku nalijeme do misky a necháme vystydnout.
    • 2
      Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
    • 3
      Větší kuře omyjeme a osušíme. Tři lžíce omáčky vložíme do kuřete a svážeme stehna k sobě. Kuře umístíme na mřížku přes vyšší plech na pečení a celé je potřeme omáčkou.
    • 4
      Na plech nalijeme 350 ml vody a 45 minut pečeme. Přidáme ještě stejné množství vody a pečeme dalších 45 minut. Při pečení kuře průběžně poléváme šťávou z plechu. Upečené kuře necháme ještě 15 minut uležet, šťávu z vnitřku vylijeme.
    • 5
      Z kuřete odřízneme křídla a stehna, stehna rozdělíme na paličky a špalíčky. Prsíčka a maso ze špalíčků nakrájíme na plátky a křídla s paličkami rozložíme na servírovací mísu.
    • 6
      Obložíme jarní cibulkou a salátovou okurkou nakrájenými na kolečka.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.