Pekingské kuře
120 min.
Ingredience
- 1lžičkaSlunečnicový olej
- 3stroužkyČesnek
- 775mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůOmáčka Hoisin
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 125gramůCibulka jarní
- 1kusOkurka salátová
- 1baleníKuře
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme česnek. V pánvi wok rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme česnek a 10 vteřin restujeme. Přilijeme 75 ml vody a přidáme slunečnicový olej, omáčku hoisin, sezamový olej, černou fazolovou omáčku, rýžové víno, cukr, koření pěti vůní, sojovou omáčku a řádně zamícháme, necháme přejít varem, pak teplotu snížíme a 1 minutu povaříme. Hotovou omáčku nalijeme do misky a necháme vystydnout.
- 2Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
- 3Větší kuře omyjeme a osušíme. Tři lžíce omáčky vložíme do kuřete a svážeme stehna k sobě. Kuře umístíme na mřížku přes vyšší plech na pečení a celé je potřeme omáčkou.
- 4Na plech nalijeme 350 ml vody a 45 minut pečeme. Přidáme ještě stejné množství vody a pečeme dalších 45 minut. Při pečení kuře průběžně poléváme šťávou z plechu. Upečené kuře necháme ještě 15 minut uležet, šťávu z vnitřku vylijeme.
- 5Z kuřete odřízneme křídla a stehna, stehna rozdělíme na paličky a špalíčky. Prsíčka a maso ze špalíčků nakrájíme na plátky a křídla s paličkami rozložíme na servírovací mísu.
- 6Obložíme jarní cibulkou a salátovou okurkou nakrájenými na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.