Pěna z husích jater
0 min.
Ingredience
- 250gramůJátra husí
- 2decilitryŽelatina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSherry brandy
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1346 kcal
Bílkoviny
214 g
Tuky
45 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
80 mg
Vápník
285 mg
Postup přípravy
- 1Vařená nebo dušená játra prolisujeme, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a studený, tekutý aspik, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
- 2Formu vylijeme studeným aspikem a po ztuhnutím naplníme pěnou.
- 3V lednici necháme ztuhnout, vyklopíme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.