Pěna z mascarpone
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 50gramůCukr moučkový
- 150gramůMascarpone
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Cukr
28 g
Vápník
103 mg
Postup přípravy
- 1Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl.
- 3V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit.
- 4Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.