Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
564 mg
Cukr
937 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mořských parmic oškrábeme šupiny a vykucháme. Propláchneme pod tekoucí vodou a vykostíme. Nakrájíme, rozmixujeme, dáme do mísy a uložíme do ledničky. V misce promícháme bílek se špetkou soli a špetkou čersvě mletého pepře a misku rovněž dáme na 30 minut do ledničky.
  • 2
    Po hodině vyndáme obě mísy z ledničky a smícháme jejich obsah. Do směsi postupně vmícháme smetanu a směs rozdělíme do malých formiček a vaříme cca 30 minut ve vodní lázni v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 3
    Mezitím důkladně omyjeme fenykl a nasekáme. Smícháme v misce se zakysanou smetanou a zázvorovým likérem a dobře vyšleháme. Vyndáme formičky z trouby a obsah vyklopíme na servírovací mísu. Hotový předkrm podáváme teplý s fenyklovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.