Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůFenykl čerstvý
- 100gramůZakysaná smetana
- 15mililitrůLikér zázvorový
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 700gramůParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
564 mg
Cukr
937 mg
Postup přípravy
- 1Z mořských parmic oškrábeme šupiny a vykucháme. Propláchneme pod tekoucí vodou a vykostíme. Nakrájíme, rozmixujeme, dáme do mísy a uložíme do ledničky. V misce promícháme bílek se špetkou soli a špetkou čersvě mletého pepře a misku rovněž dáme na 30 minut do ledničky.
- 2Po hodině vyndáme obě mísy z ledničky a smícháme jejich obsah. Do směsi postupně vmícháme smetanu a směs rozdělíme do malých formiček a vaříme cca 30 minut ve vodní lázni v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Mezitím důkladně omyjeme fenykl a nasekáme. Smícháme v misce se zakysanou smetanou a zázvorovým likérem a dobře vyšleháme. Vyndáme formičky z trouby a obsah vyklopíme na servírovací mísu. Hotový předkrm podáváme teplý s fenyklovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.