Pěna z tresky
80 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůLanýž
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
66 mg
Cukr
57 mg
Postup přípravy
- 1Syrové tresčí maso z filetů umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme sníh ze dvou bílků a dobře promícháme. Dáme do ledničky na půl hodiny.
- 2Poté vmícháme do směsi opatrně smetanu a připravíme formičky. Vnitřky formiček vyložíme plátky lanýžů a naplníme tresčí nádivkou. Formičky vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. Pěnu z formiček vyklopíme a necháme vychladnout.
- 3Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.