Pěna ze pstruha s rybí omáčkou
95 min.
Ingredience
- 350mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 400gramůPstruh
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar rybí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
20 mg
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osolíme, opepříme.
- 2Maso obereme a rozmačkáme na kaši, přidáme vejce, žloutky, 250 ml smetany a mléko. Dobře promícháme a kaši propasírujeme přes sítko.
- 3Zapékací mističky vytřeme máslem a naplníme pěnou.
- 4Pečeme ve vodní lázni, zakryté alobalem 40 minut při 165 °C.
- 5Rybí vývar smícháme s vínem a uvedeme k varu, přilijeme smetanu a přidáme máslo.
- 6Pečenou pěnu servírujeme přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.