Penne na arabský způsob
40 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 500gramůTěstoviny Penne
- 400gramůRajčata Cherry
- 100gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a necháme v ní penne předvařit 5 minut, rychle slijeme přes síto a odebereme přitom několik lžic vody. Penne necháme vykapat.
- 2Nejprve očistíme a připravíme zeleninu. Rajčatům po umytí vykrojíme zbytky po stopkách a rozpůlíme je. Bazalku rovněž omyjeme, důkladně vytřepeme a nasekáme na menší kousky. Pomalu rozpustíme máslo v dalším hrnci. Oloupanou cibuli nasekáme na drobno a přidáme do hrnce, necháme dusit při mírné teplotě za stálého míchání. Přidáme připravená rajčata, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou směs lehce vaříme zhruba 3 minuty, pomalu přidáváme předvařené penne, opatrně promícháme a podle potřeby zředíme vodou z vaření těstovin. Poté dále vaříme při mírné teplotě, dokud těstoviny nebudou na skus. Mezitím nastrouháme parmazán.
- 3Na nahřáté talíře dáme penne, posypeme nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.