Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme chřest a konce stonků odstraníme, spodní třetiny stonků oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 4 cm. Do hrnce dáme vařit vodu, vložíme chřest, uvaříme na skus. Poté jej vyjmeme, necháme okapat. Vodou nevyléváme.
  • 2
    Penne vaříme ve vroucí chřestové vodě dle návodu na obalu. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme olivový olej, cibulku na něm osmahneme do sklovita. K cibulce přidáme rajčata, vaříme přibližně 7 minut na středně silném plameni, do částečného zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Do rajčatové omáčky přidáme máslo, vařený chřest a bazalku, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme ještě asi 3 minuty.
  • 4
    Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané strouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.