Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůChřest zelený
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme chřest a konce stonků odstraníme, spodní třetiny stonků oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 4 cm. Do hrnce dáme vařit vodu, vložíme chřest, uvaříme na skus. Poté jej vyjmeme, necháme okapat. Vodou nevyléváme.
- 2Penne vaříme ve vroucí chřestové vodě dle návodu na obalu. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme olivový olej, cibulku na něm osmahneme do sklovita. K cibulce přidáme rajčata, vaříme přibližně 7 minut na středně silném plameni, do částečného zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 3Do rajčatové omáčky přidáme máslo, vařený chřest a bazalku, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme ještě asi 3 minuty.
- 4Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané strouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.