Penne s houbami na smetaně
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1kusCeler řapíkatý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.
- 2Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.
- 3Na talíři pokrm posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.