Penne s kedlubnou a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžícePesto
- 25gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- 2Kedlubny oloupeme, odřízneme dřevnaté části a zbylé nakrájíme na slabší krátké nudličky.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nakrájené kedlubny a za stálého míchání smažíme do poloměkka. Pak přilijeme 1 dl vody z těstovin, přidáme pesto a dochutíme pepřem a solí.
- 4Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat, přidáme je do pánve ke kedlubnám a důkladně promícháme.
- 5Směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.