Penne s ligurskou omáčkou z mandlí
40 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 500gramůTěstoviny Penne
- 150gramůMandle plátkové
- 2plátkyChléb toastový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 40gramůZakysaná smetana
- 200gramůPórek
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jemně nastrouháme parmezán a omyjeme bazalku. Očistíme, opláchneme a vytřepeme pórek, který podélně překrojíme a dáme stranou oschnout.
- 2Mandlové plátky jednotlivě rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pod grilem lehce opečeme dozlatova. Pokud nemáme gril, můžeme je opéct i na suché teflonové pánvi za stálého míchání. Větší část opečených mandlí (100g) nasypeme spolu s toastovým chlebem do hmoždíře, kde je rozmělníme se špetkou soli. Je možné použít i elektrický sekáček. Rozdrcenou mandlovou směs smícháme s olejem a zakysanou smetanou, dle chutí okořeníme pepřem.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne uvaříme na skus dle návodu. Během vaření těstovin nakrájíme pórek na tenké proužky a blanšírujeme v osolené vodě zhruba 5 minut. Po slití necháme pórek okapat a dáme zchladit.
- 4Uvařené těstoviny na skus slijeme přes síto, po okapání smícháme s připravenou omáčkou a nakrájeným pórkem. Pokrm rozdělíme na předem nahřáté talíře, posypeme parmezánem a zbytkem mandlí. Na závěr ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.