Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Penne
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůLosos - filety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 1lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Opékáme je po všech stranách na pánvi na rozehřátém oleji asi 4 minuty a vyjmeme.
- 3Výpek rozmícháme s citronovou šťávou, 125ml vody a vínem. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme smetanu. Vmícháme bazalku a tymián, zahustíme solamylem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podle chuti přisladíme. Do omáčky vložíme porce lososa a necháme je asi 5 minut rozležet.
- 4Uvařené těstoviny upravíme s omáčkou a lososem na talíře, ozdobíme lístky bazalky a posypeme mletou směsí pepřů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.