Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Opékáme je po všech stranách na pánvi na rozehřátém oleji asi 4 minuty a vyjmeme.
  • 3
    Výpek rozmícháme s citronovou šťávou, 125ml vody a vínem. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme smetanu. Vmícháme bazalku a tymián, zahustíme solamylem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podle chuti přisladíme. Do omáčky vložíme porce lososa a necháme je asi 5 minut rozležet.
  • 4
    Uvařené těstoviny upravíme s omáčkou a lososem na talíře, ozdobíme lístky bazalky a posypeme mletou směsí pepřů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.