Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceBazalka
- 2plátkyAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkySůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
820 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu bez semínek nakrájíme najemno.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 3Mezitím ze slaniny odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jarní cibulkou ji asi 5min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou bazalku, smetanu, ochutíme solí, pepřem a omáčku asi 5min zvolna provaříme. Poté vložíme rajčata a krátce prohřejeme.
- 4Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.