Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
820 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu bez semínek nakrájíme najemno.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 3
    Mezitím ze slaniny odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jarní cibulkou ji asi 5min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou bazalku, smetanu, ochutíme solí, pepřem a omáčku asi 5min zvolna provaříme. Poté vložíme rajčata a krátce prohřejeme.
  • 4
    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.