Penne se slaninou, roketou a sušenými rajčaty
22 min.
Ingredience
- 125gramůRoketa
- 100gramůPancetta
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 100gramůSýr Parmezán
- 500gramůTěstoviny penne
- 250mililitrůOmáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Listy rokety opereme a necháme okapat, sušená rajčata pokrájíme na plátky. Slaninu pancetta nakrájíme na větší kousky, oloupaný česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme nahrubo, těstoviny uvaříme „al dente“, slijeme a odložíme stranou.
- 2Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji nejprve osmahneme česnek se slaninou a po dvou minutách přidáme nejprve těstoviny, pak tomatovou omáčku, sušená rajčata a roketu. Necháme prohřát.
- 3Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.