Penne zapečené s rajčatovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny penne
- 3500mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30gramůBazalka
- 1gramSkořice mletá
- 1gramNové koření mleté
- 120mililitrůVíno červené
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůGreyerzer
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme.
- 3Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut.
- 4Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.