Penne zapečené s rajčatovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut.
  • 4
    Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.