Pepitas

15 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší pánev se silným dnem nahřejeme, vložíme dýňová semena a několik minut je pražíme nasucho za stálého míchání, dokud se nezvětší.
  • 2
    Přidáme drcený česnek, ještě pár minut pražíme za stálého míchání. Osolíme, přidáme rozdrcená sušená chilli a promícháme. Vypneme oheň, pánev necháme na sporáku, semena posypeme cukrem a zatřeseme pánví, aby byla všechna dobře obalená.
  • 3
    Pepitas vysypeme do mísy a ihned podáváme se čtvrtkou limetky na pokapání. Semena se mohou nechat vychladit a uschovat v uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.