Pepřová omáčka k pečenému masu
30 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrKoňak Armaňak
- 20gramůKoření Steak 7 pepřů
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 2lžičkyOmáčka pikantní worcesterová
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
195 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme víno, přidáme koření sedmí druhů a vaříme, aby se víno téměř vyvařilo.
- 2Potom nalijeme olej, přidáme nastrouhaný zázvor, chvilku dusíme, přilijeme worcester, med, zalijeme vývarem, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
- 3Před dovařením vhodíme máslo, přilijeme koňak, zamícháme a odstavíme. Připravenou omáčku přelijeme přes sítko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.