Pepřová omáčka s vínem
30 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 400mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVíno portské
- 1lžičkaBobkový list
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
- 200mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří.
- 2Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo.
- 3Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.