Pepřový biftek po francouzsku

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
659 mg
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.
  • 2
    Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.
  • 3
    Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.
  • 4
    Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.
  • 5
    Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.
  • 6
    Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.