Pepřový biftek po francouzsku
20 min.
Ingredience
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžícePepř bílý celý
- 800gramůHovězí svíčková
- 2špetkySůl
- 4centilitryMartell cognac
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
659 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.
- 2Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.
- 3Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.
- 4Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.
- 5Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.
- 6Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.