Pepřový biftek se salsou z červené cibule
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 2lžíceRajčatová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKřenová pasta - Krenex
- 2lžícePepř černý celý
- 1hrstPetržel - nať
- 600gramůVepřová panenka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata zalijeme v míse horkou vodou a po 30 vteřinách je slijeme a odstraníme slupky a semínka a nasekáme najemno.
- 2Dáme je do mísy s rajčatovou šťávou, lžící oleje, nakrájenou červenou cibulí, křenem, petrželkou, pepřem a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout.
- 3Předehřejeme gril.
- 4Roztlučeme zrnka pepře.
- 5Maso nakrájíme na bifteky, potřeme zbytkem oleje po všech stranách a posypeme roztlučeným pepřem.
- 6Bifteky položíme na grilovací mřížku a po každé straně grilujeme 5 minut.
- 7Podáváme se salsou z červené cibule a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.