Perkelt se smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůCibule
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 400gramůVepřový bok
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
    • 2stroužkyČesnek
    • 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
71 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
866 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso opečeme na osmažené cibuli s paprikou, osolíme, zalijeme vodou a udusíme doměkka.
  • 2
    Měkký bůček vyjmeme, šťávu odpaříme a tuk zaprášíme moukou. Opražíme, přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a zředíme vývarem. Nakonec přilijeme rozšlehanou smetanu. Chvíli povaříme, procedíme a dochutíme.
  • 3
    Podáváme s těstovinami nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.