Perkelt se smetanou
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 400gramůVepřový bok
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
71 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
866 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso opečeme na osmažené cibuli s paprikou, osolíme, zalijeme vodou a udusíme doměkka.
- 2Měkký bůček vyjmeme, šťávu odpaříme a tuk zaprášíme moukou. Opražíme, přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a zředíme vývarem. Nakonec přilijeme rozšlehanou smetanu. Chvíli povaříme, procedíme a dochutíme.
- 3Podáváme s těstovinami nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.