Perkelt z candáta
35 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyCibule
- 800gramůCandát obecný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce candáta osolíme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou a povaříme. Do vařícího základu vložíme porce ryby a dusíme 20-25 minut.
- 3Při podávání perkelt obložíme očištěnými, na nudličkami nakrájenými paprikami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.