Perlička na másle

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Vláknina
3 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličku zbavíme hlavy a nožek, které neupravujeme. Na prsíčkách ji protáhneme slaninou, osolíme navrchu i zevnitř. Dovnitř vložíme plátek slaniny, perličku svážeme a položíme prsíčky dolů na rozpuštěné máslo. Pod pokličkou dusíme do poloměkka, během dušení podléváme horkou vodou.
  • 2
    Před koncem dušení pekáč odklopíme, perličku pečeme do červena. Nakrájíme 6 porcí, šťávu mírně zaprášíme moukou, povaříme a nalijeme na perličku.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, zeleninovými saláty a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.