Perlička na másle
85 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Perličku zbavíme hlavy a nožek, které neupravujeme. Na prsíčkách ji protáhneme slaninou, osolíme navrchu i zevnitř. Dovnitř vložíme plátek slaniny, perličku svážeme a položíme prsíčky dolů na rozpuštěné máslo. Pod pokličkou dusíme do poloměkka, během dušení podléváme horkou vodou.
- 2Před koncem dušení pekáč odklopíme, perličku pečeme do červena. Nakrájíme 6 porcí, šťávu mírně zaprášíme moukou, povaříme a nalijeme na perličku.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, zeleninovými saláty a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.