Perlička pečená
75 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůPerlička
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.