Perlička pečená

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Vláknina
8 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.