Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína
70 min.
Ingredience
- 600gramůPerlička
- 350mililitrůVíno červené
- 20gramůZázvor celý
- 8kusůArtyčoky
- 50mililitrůOlej olivový
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSolamyl
- 800mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
26 g
Sacharidy
226 g
Vláknina
108 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.
- 2Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.
- 3Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.
- 4Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.
- 5Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.