Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
26 g
Sacharidy
226 g
Vláknina
108 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.
  • 2
    Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.
  • 3
    Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.
  • 4
    Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.
  • 5
    Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.