Perníčky s kandovaným ovocem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKandované ovoce
- 1šálekVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s cukrem, kořením a kandovaným ovocem. Potom přidáme celá vejce a za stálého míchání postupně přiléváme tolik vína, aby vzniklo tužší těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme bochánky, urovnáme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.