Perníčky zdobené mandlemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.
  • 2
    Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.
  • 3
    Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.