Perníčky zdobené mandlemi
40 min.
Ingredience
- Na potření a ozdobení
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMed včelí
- 50gramůVepřové sádlo škvařené
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaNové koření mleté
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.
- 2Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.
- 3Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.