Perníková nádivka s hruškami
80 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 2kusyHrušky
- 45gramůMáslo čerstvé
- 700gramůAnglická slanina
- 1lžíceLimetková kůra
- 400gramůPerník
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
902 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a najemno nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli a hrušky vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
- 2Formu, ve které budeme nádivku péct, si vymažeme máslem.
- 3Zbylé máslo spolu s olejem rozehřejeme, přidáme rozmixovanou cibuli a hrušky a 10 minut dusíme.
- 4Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, restujeme asi 5 minut.
- 5Přimícháme limetkovou kůru, zamícháme a hrnec sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout. Poté do směsi přimícháme rozdrobený perník, vejce a pepř, zamícháme a vložíme do vymaštěné formy na nádivku.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a nádivku v ní pečeme asi 40 minut.
- 7Po upečení necháme nádivku ještě asi 15 minut ve formě, poté ji vyklopíme, krájíme na plátky a servírujeme.
- 8Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.