Perníková nádivka s hruškami

80 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
902 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a najemno nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli a hrušky vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
  • 2
    Formu, ve které budeme nádivku péct, si vymažeme máslem.
  • 3
    Zbylé máslo spolu s olejem rozehřejeme, přidáme rozmixovanou cibuli a hrušky a 10 minut dusíme.
  • 4
    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, restujeme asi 5 minut.
  • 5
    Přimícháme limetkovou kůru, zamícháme a hrnec sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout. Poté do směsi přimícháme rozdrobený perník, vejce a pepř, zamícháme a vložíme do vymaštěné formy na nádivku.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a nádivku v ní pečeme asi 40 minut.
  • 7
    Po upečení necháme nádivku ještě asi 15 minut ve formě, poté ji vyklopíme, krájíme na plátky a servírujeme.
  • 8
    Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.