Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi
90 min.
Ingredience
- 500gramůMed včelí
- 250gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyNové koření celé
- 30gramůMandle
- 5gramůAmonium
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- Na ozdobu
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 1,5kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.
- 3Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
- 4Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.