Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.
  • 3
    Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
  • 4
    Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.